_CONSULTATIES_

Je kan meteen een afspraak maken via de telefoon (liefst) of via e-mail. Ik hou steeds een plaatsje vrij voor crisismomenten. In een eerste gesprek wordt het probleem waar je mee zit of de vraag die je hebt duidelijk gemaakt en dan wordt gekeken welke therapievorm voor jou het meest geschikt is, dit wil zeggen, waar jij je het best bij voelt. Ik vind het zeer belangrijk dat wanneer je komt praten dit gebeurt in een voor jou veilige en ongedwongen sfeer. De drempel is veel lager dan je zelf soms denkt.


Het kan gesprekstherapie zijn waarbij de gesprekken vooral ondersteunend zullen zijn. En door de steun die je ondervindt, put je kracht om je leven een nieuwe wending te geven. Maar vaak is steun niet voldoende, soms zit je zo vast in situaties en mechanismen die zich steeds maar herhalen, dat je het alleen niet meer ziet zitten. Die knopen waarmee je zit, moet je kunnen zien en ontwarren zodat je nieuwe keuzes, nieuwe beslissingen kan nemen in je leven waardoor dit leven eindelijk als bevrijdend en aangenaam kan ervaren worden. In dat geval is een psychoanalyse nodig.

Wanneer je als ouder of ouders een afspraak wil maken voor je kind, spreek ik eerst met de ouders alleen, dan tweemaal met het kind en dan weer met de ouders. In dat laatste gesprek geef ik aan wat ik denk dat nodig is voor het kind. Het kan dat het kind in therapie komt , maar het gebeurt ook dat de ouders beslissen om alleen met mij te werken. Therapie met kinderen gebeurt via het spel of het tekenen, maar vooral via het spreken! KInderen zijn zeer goed in staat om zelf te verwoorden waar zij het moeilijk mee hebben. Het is voor hen ook zeer bevrijdend, dat ze een plaatsje krijgen – in therapie – waar ze hun verhaal veilig kunnen brengen.

Wanneer je als koppel op gesprek wil komen om aan jullie relatie te werken, kan dat ook. Ik zal in dat geval eerst met de ene, dan met de andere partner spreken om daarna opnieuw samen te komen.

• terug naar vorige pagina

Dominique Vanderwegen
Psycholoog Gent

Psychologenpraktijk Gent, klinisch psychologe

Koning Leopold II laan 98
9000 Gent

0478/944 791
dominique.vanderwegen@telenet.be

Consultaties voor psychotherapie of psychoanalyse met jongeren (ook kinderen) of volwassenen. Supervisie mogelijk voor psychologen, psychotherapeuten of opvoeders.

Op 5’ loopafstand van het Sint Pietersstation: vlakbij Citadelpark; parkeren is geen probleem.

Iedere namiddag en avond van maandag tot vrijdag, van 14 – 21.30u


Grotere kaart weergeven